Facebookmarketing voor meer leads

De coronacrisis heeft een grote impact op heel wat bedrijven. Maar niet alleen in negatieve zin! Zoals je al kon lezen in dit blogartikel over communicatie in crisistijden, biedt de coronacrisis ook kansen.

De thuiszittende Belg is immers meer dan ooit online én gaat daar op onderzoek. Vele extra ogen zullen dus je boodschap zien. Daarnaast heeft de doelgroep uitzonderlijk veel tijd om je website te bezoeken én is de advertentiekost sterk gedaald. Het ideale moment om jouw Facebookmarketing gericht in te zetten dus.

In dit blogartikel geven we 5 sterke tips om Facebookmarketing slim in te zetten. 

Wil je zelf je Facebookmarketing bijsturen voor betere resultaten?

Download onze whitepaper met een praktische case en duidelijke stappen! 

Style element darkblue

1. Boost je naamsbekendheid

Of je zaak nu de deuren tijdelijk gesloten houdt of niet, je wil niet dat klanten je vergeten. En wat met potentiële klanten die een Facebookadvertentie van de concurrent te zien krijgen, waardoor jij je kans mist? Juist, om je klantenbestand te behouden en/of op te bouwen, moet ook jouw advertentie in de tijdlijn van zoveel mogelijk mensen verschijnen. 

Zet daarom Facebookcampagnes op met bereik als marketingdoelstelling. Facebook zal de advertenties dan tonen aan zoveel mogelijk mensen uit je doelgroep. Zo kan je dankzij Facebookmarketing je naamsbekendheid blijven verbeteren én top of mind worden bij je doelpubliek.

2. De juiste doelgroeptargeting is een must

Facebookmarketing geeft uitgebreide targetingmogelijkheden. Daardoor kan je zeer gericht adverteren op een concrete doelgroep. Door de woonplaats, leeftijd, interesses, het beroep, de status, etc. te specifiëren, besteed je enkel budget aan diegenen die waarschijnlijk interesse hebben in jouw producten.

3. Speel slim in op levensgebeurtenissen

Verjaren, trouwen, een baby krijgen, een nieuw huis kopen of een nieuwe job starten, zijn momenten die Facebookleden graag delen. Deze levensgebeurtenissen zijn ook een goed moment om nieuwe klanten aan te trekken

Analyseer daarom hoe je je producten of diensten in verband kan brengen met levensveranderingen en werk Facebookcampagnes uit die hierop inspelen.

Facebookmarketing targeten op levensgebeurtenissen

4. Verander eerste kopers in herhaalkopers

De meest waardevolle resultaten verbergen zich op een onverwachte plaats: jouw klantenlijst! Terugkerende klanten zijn goud waard. Maak er dan ook jouw prioriteit van om eenmalige klanten om te zetten in klanten voor het leven. En ook daar is Facebookmarketing enorm geschikt voor!

Maar hoe doe je dat dan? Door te laten merken dat ze belangrijk zijn voor jou! En wel zo:

  • Maak een aparte doelgroep met het segment van je eenmalige klanten
  • Target deze vervolgens met berichten die hen tonen hoe ze het meeste uit hun aankoop kunnen halen. Denk daarbij aan tips en tricks of video’s waarmee ze aan de slag kunnen.

5. Haal bezoekers naar een relevante landingspagina

Mensen bereiken met Facebookmarketing is één ding, ze ook naar je website halen, is nog een ander paar mouwen. De personen die via een Facebookadvertentie op je website terecht komen, tonen een zekere interesse in je product of merk. 

Zet dus naast bereik, ook Facebookcampagnes op met verkeer als marketingdoelstelling. Je kan de kans op conversies trouwens nóg verhogen. Dit doe je door de bezoekers terecht te laten komen op een landingspagina in plaats van op je website. Neem daarbij zeker volgende vuistregels in acht:

  • Ontwerp je advertentie zodanig dat de copy en afbeelding goed passen bij de landingspagina waarop de bezoekers terechtkomen.
  • Voorzie je landingspagina van aantrekkelijke inhoud die de bezoeker aansporen om zijn gegevens achter te laten of te converteren.
  • Ook mooie visuals maken een groot verschil.
  • Voorzie een actiegerichte call-to-action die de bezoeker duidelijk maakt wat er verwacht wordt.

Conclusie

We gaven 5 sterke tips en tricks die jouw Facebookmarketing resultaten een boost zullen geven.

Wil je je Facebookmarketing aanpak graag overlaten aan experts?

Neem contact op. We bekijken het samen en helpen je graag verder! 

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Altijd al willen weten waar we ons allemaal mee bezig houden doorheen het jaar? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief en krijg al ons nieuws, vers van de pers.

Style elements blue