Fietstocht San Francisco met Oracle

Fietstocht met Oracle Benelux

Deze tocht werd georganiseerd door Oracle BeNeLux, waardoor we ons meteen in 'bekend' gezelschap verkeerden. De route loodste ons langs de pier en het strand, over de beroemde Golden Gate Bridge, en zo naar het stadje Sausalito.

In plaats van de ferry terug te nemen, reden we samen met een landgenoot verder naar Tiburon doorheen de prachtige natuur. We klokten onze trip af op 37,5 mijl - maar liefst 60km!

Code One Conference

The Future of Java is Now

De conferentie opende met de Java Keynote: The Future of Java Is Now.

Dit werd opgevolgd door een toelichting over Quantum Computing, door Jessica Pointing.  Het werd meteen duidelijk dat ze erg op de toekomst focussen. Hierna kwam Brian Goetz, de Java language architect, vertellen over de nieuwste Java-versie, Java 13.

Als afsluiter deelde hij mee dat de nieuwe versie de volgende dag al meteen beschikbaar zou zijn, wat natuurlijk met luid gejuich onthaald werd!

We lichten kort even de grootste wijzigingen toe.

Nieuw in Java 13

Om te beginnen zijn er aan Java 13 switch expressions en text blocks toegevoegd.

  • Switch expressions zijn een verdere verfijning van een bestaand concept. Het yield keyword is toegevoegd als break statement. Het toevoegen van lambda-stijl functies maakt de code een stuk compacter en duidelijker.

  • Met text blocks kunnen strings over meerdere regels heel simpel worden weergegeven, zonder nietszeggende newline markeringen of vreemde concatenaties.

Door deze twee vernieuwingen wordt het dus ook mogelijk om XML of JSON in de code te plakken, zonder dat je die tekst eerst helemaal moet omzetten naar een variant waarmee de code overweg kan. Verder werd, onder de motorkap, ook de garbage collector (ZGC) verbeterd, wat voor een beter geheugen management zorgt. Tenslotte wordt er in Java 13 ook stevig ingezet op de snelheid en stabiliteit van de JVM.

Java 13

Andere tech trends?

Benieuwd naar de andere trends die we ontdekt hebben? Hou onze social media kanalen in de gaten voor een volgende blogpost of lees onze eerste blogpost over Code One er nog eens op na!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Altijd al willen weten waar we ons allemaal mee bezig houden doorheen het jaar? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief en krijg al ons nieuws, vers van de pers.

Style elements blue