Drupal website bouwen

Mediasoft heeft al heel wat Drupal websites gebouwd. Voor een nieuwe, mooie en gebruiksvriendelijke website ligt het CMS in de bovenste schuif. Maar waarom behoort Drupal, net als Wordpress, tot de populairste content management systemen? Wij leggen het uit in deze blog.

Drupal als Open Source CMS

Drupal is een veelgebruikt content management systeem, vaak afgekort als CMS. Een CMS zorgt ervoor dat je zelf de inhoud van je website (pagina's, teksten en foto's) op een gemakkelijke manier kan beheren. Je webbouwer zal de website op zo'n manier bouwen zodat je dit zelf gemakkelijk kan beheren.

Drupal is daarnaast ook een populair Open Source systeem, wat betekent dat de code vrij beschikbaar is. Hierdoor kunnen alle ontwikkelaars wereldwijd hieraan bijdragen, en zijn er geen dure licentiekosten te betalen. Daardoor evolueert het systeem ook razendsnel en komen nieuwe modules snel beschikbaar waarmee we jouw website op een gemakkelijke manier verder kunnen uitbreiden.

Waarom Drupal voor jouw website?

Drupal is niet voor niets een populair en geliefd content management systeem. Zoals hierboven geschreven, zijn veel modules gratis beschikbaar. Er zijn trouwens ook ontelbaar veel modules voorhanden, waardoor Drupal erg geschikt is om websites op maat te bouwen. Dit maakt van Drupal een erg interessant en toegankelijk CMS. Maar dat is nog niet alles:

  • Drupal is geschikt voor verschillende content-types zoals blogs, cases, video’s en podcasts. Daarnaast leent het zich uitstekend om een intranet mee te bouwen.
  • Het is een zeer krachtig CMS, waardoor de laadtijd van pagina’s zeer goed is.
  • Ook op SEO-vriendelijkheid scoort Drupal goed. Na het toevoegen van een aantal modules is hoog scoren in Google kinderspel.
  • Drupal geeft de mogelijkheid om meerdere websites aan te maken en te beheren vanuit één content management systeem. Dit heeft als voordeel dat je kosten bespaart en tijd wint, maar ook dat je maar één CMS dient te beveiligen en onderhouden.
  • Ook is het heel eenvoudig om nieuwe inhoud toe te voegen aan een Drupal-website, zodat je je website gemakkelijk zelf kan beheren. Dit maakt Drupal één van de meest gebruiksvriendelijke content management systemen op de markt.
  • Last but not least: Je kan gemakkelijk met meerdere personen aan dezelfde content werken en zo je website klaarstomen of verder uitbreiden.
Drupal website

Wat zijn de nadelen van Drupal?

Het grootste nadeel van Drupal is de complexiteit. Om een Drupal website te bouwen is gespecialiseerde kennis én ervaring noodzakelijk, en de leercurve is wat steiler. Hierdoor is het CMS niet geschikt voor beginners. Je kan dus best een goede webdeveloper met voldoende ervaring onder de arm nemen om je website te ontwikkelen op basis van Drupal.

Dus, Drupal voor jouw bedrijfswebsite?

Dat vinden wij alvast een goed idee! Drupal heeft 101 mogelijkheden en je kan er mooie, snelle en gebruiksvriendelijke websites mee bouwen… Althans als je een goede website ontwikkelaar onder de arm neemt.

En laat dat net zijn waar Mediasoft in uitblinkt: goede websites bouwen.

Wil je een nieuwe website? Of heb je interesse in een samenwerking? Contacteer ons vrijblijvend!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Altijd al willen weten waar we ons allemaal mee bezig houden doorheen het jaar? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief en krijg al ons nieuws, vers van de pers.

Style elements blue