Wat doet een Web Developer zoal?

De meesten kunnen zich niet veel voorstellen bij de dagdagelijkse taken van een Web Developer. Een hele dag achter de computer random tekens tokkelen? Tuurlijk niet! Volg twee uit het leven gegrepen dagen van Arnout, één van onze Java developers, in onderstaand blogartikel. 

dag_arnout_1

07u00: Bijna klaar om naar het werk te vertrekken. Eerst nog even mijn boterhammen voor deze middag smeren. Ik ben benieuwd hoelang ik ervan af ga kunnen blijven. 🙊 

dag_arnout_2

07u30: Op weg naar de klant. Er is redelijk wat verkeer vanmorgen, maar gelukkig is het niet al te ver rijden. De goede muziek op de radio helpt me trouwens nog even te ontspannen alvorens de werkdag aan te vatten.

dag_arnout_3

08u00: Klaar om mijn werkdag te starten! Vandaag op het programma: stand-up, planningsmeeting, technische analyse over een nieuwe functionaliteit en tussendoor verder werken aan de huidige sprint. 

dag_arnout_4

10u15: Na al dat denkwerk, is het tijd voor een kleine pauze. Even ons energiepeil bijvullen met een heerlijke thee uit mijn customized theekop. Zo kan ik er weer tegenaan! 

dag_arnout_5

17u00: De werkdag zit er alweer op. Nu op weg naar huis om me vervolgens klaar te maken voor SpringOneTour! Dit is een 2-daagse conferentie georganiseerd door de Spring community. Er staan verschillende talks gepland, zowel algemene talks over wat er nieuw is binnen de Java wereld als presentaties over specifieke onderdelen binnen het Spring framework.

dag_arnout_6

17u50: Thuisgekomen, is het eerst tijd om een frisse neus te halen. Zowel Mika als ik kunnen de beweging goed gebruiken! 

dag_arnout_7

19u00: Klaar om te vertrekken naar SpringOneTour in Amsterdam! Dat wordt een hele rit, maar met goed gezelschap vliegt de tijd. Na onze aankomst in het hotel zullen we onze koffers uitpakken en ons installeren... En dan is het natuurlijk tijd om Amsterdam te gaan verkennen!

dag_arnout_9

07u00: Goodmorning! Het typisch Amsterdamse uitzicht vanuit onze hotelkamer: veel water, gekleurde rijwoningen en veel fietsers.

dag_arnout_11

07u30: Tijd voor het ontbijt! Keuzestress alom met zo'n uitgebreid ontbijtbufet, maar ik heb mijn bordje kunnen samenstellen. Valt het op dat ik een zoetebek ben?😋 

dag_arnout_12

08u30: Onze eerste lezing. We gaan het hebben over hoe we applicaties met behulp van het Spring framework sneller kunnen bouwen!

dag_arnout_13

16u00: Na verschillende interessante talks wordt de eerste dag van de conference afgesloten met een aantal break-out sessies, waarbij er in kleinere groepen interessante discussies worden gevoerd.

dag_arnout_14

16u30: De eerste dag van de conference zit erop. Nu we toch in Amsterdam zijn: even op prospectie bij de Apple store. 😉

dag_arnout_15

19u00: Amsterdam by night. Op zoek naar een leuke plaats om iets te eten... En dat is natuurlijk niet gemakkelijk als er zoveel opties zijn. 

dag_arnout_16

19u30: Wie zoekt, die vindt. Een barbecue bacon burger met frietjes geserveerd door het Hard Rock Café. Dat smaakt!

dag_arnout_17

21u00: Afsluiter van de eerste dag in Amsterdam. We kijken alvast uit naar de tweede dag op de conference!

Overtuigd?

Lijkt zo'n werkleven je wel wat? Wie weet hebben we wel een gepaste functie voor jou. Check het zeker op onze site! Verder mag je binnenkort ook een gelijkaardig verslag van een Marketeer bij Mediasoft verwachten! Hou onze website zeker in de gaten.